2307.
HOZZÁVALÓK:
5 tojás,
25 dkg porcukor,
1 csomag vaníliáscukor,
20 dkg liszt,
vaníliás porcukor,
olvasztott csokoládé,
gyümölcsíz.
ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük habosra az egész tojásokat
a porcukorral, majd az edényt gőzbe állítva habverővel verjük sűrűre. A tűzről
levéve verjük tovább, egészen addig, amíg langyosra hűl. Ekkor keverjük bele a
vaníliáscukrot és a lisztet. Rakjunk a masszából kiskanállal diónyi halmokat vajjal
kikent, liszttel megszórt sütőlapra, szórjunk a tetejére vaníliás porcukrot, és
mérsékelten meleg sütőben süssük meg óvatosan, arra ügyelve, hogy ne barnuljon
meg. Mártsuk a csókok alját olvasztott csokoládéba, vagy kettőt-kettőt savanykás
gyümölcsízzel ragasszunk össze.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése