Ads 468x60px

Pages

Piskótacsók

2307.

HOZZÁVALÓK:
5 tojás,
25 dkg porcukor,
1 csomag vaníliáscukor,
20 dkg liszt,
vaníliás porcukor,
olvasztott csokoládé,
gyümölcsíz.

ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük habosra az egész tojásokat a porcukorral, majd az edényt gőzbe állítva habverővel verjük sűrűre. A tűzről levéve verjük tovább, egészen addig, amíg langyosra hűl. Ekkor keverjük bele a vaníliáscukrot és a lisztet. Rakjunk a masszából kiskanállal diónyi halmokat vajjal kikent, liszttel megszórt sütőlapra, szórjunk a tetejére vaníliás porcukrot, és mérsékelten meleg sütőben süssük meg óvatosan, arra ügyelve, hogy ne barnuljon meg. Mártsuk a csókok alját olvasztott csokoládéba, vagy kettőt-kettőt savanykás gyümölcsízzel ragasszunk össze.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése