Ads 468x60px

Pages

Magyaros foszlós lángos

2300.

HOZZÁVALÓK:
50 dkg liszt,
2 dkg friss élesztő,
2 teáskanál porcukor,
2 gerezd fokhagyma,
1 dl tej,
2 dl aludttej vagy kefir,
kevés zsír,
2 teáskanál só,
1 mokkáskanál törött bors.

ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük simára a langyos tejet a szétmorzsolt élesztővel és a cukorral. A már felfutott élesztős tejet adjuk hozzá a liszthez, majd gyúrjuk össze alaposan az aludttejjel, a sóval, a borssal és a zúzott fokhagymával. A tésztát dolgozzuk ki jól. Lisztezett deszkán, kelesztés nélkül, nyújtsuk vékonyra, majd kenjük rá a pecsenyezsírt, és úgy csavarjuk fel, mint a rétest szokás. A göngyöleg egyik végét hajtsuk rá a másikra, és tiszta konyharuhával letakarva, langyos helyen pihentessük 30 percig. Nyújtsuk ki újból, de most már fél centi vastagra. Szaggassuk ki egy nagyobb pogácsaszaggatóval vagy egy pohár szélével, olajos kézzel kissé húzogassuk szét, és bő, forró olajban mindkét oldalán süssük pirosra.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése