2324.
HOZZÁVALÓK:
a tésztához:
6 tojás,
14 dkg porcukor,
14 dkg darált dió,
2 evőkanál liszt,
2 csomag sütőpor,
a krémhez:
25 dkg vaj,
15 dkg porcukor,
2 tojás,
1,5 dkg pirított dió,
1/2 dl rum,
a mázhoz:
7 dkg vaj,
10 dkg csokoládé.
ELKÉSZÍTÉS:
A tésztához verjük habbá a tojásfehérjéket,
egyenként adjuk hozzá a tojássárgákat, majd a cukrot, a diót, a lisztet és a
sütőport. Kikent tepsiben, kislángon süssük meg. A krémhez keverjük habosra a
vajat a cukorral, adjuk hozzá a tojássárgákat, majd a kemény habbá vert tojásfehérjét,
a diót, végül a rumot, és addig kevergessük, míg össze nem áll. A kihűlt
tésztát vágjuk három lapra, és töltsük meg a krémmel. A mázhoz keverjük bele a vajat a
felolvasztott csokoládéba, és vonjuk be vele a tortát.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése