Ads 468x60px

Pages

Mézes kenyér (középkori recept)

2317.

HOZZÁVALÓK:
25 dkg méz,
25 dkg liszt,
2 tojás,
12 dkg cukor,
1 dkg szódabikarbóna,
2 kávéskanál fahéj,
1 kávéskanál szegfűszeg,
3 dkg vaj,
15 dkg mandula.

ELKÉSZÍTÉS:
Forraljuk fel a mézet mérsékelt tűzön, öntsük rá a lisztre, és fakanállal keverjük simára. Miután kihűlt, adjunk hozzá egy egész tojást, egy tojássárgáját, a cukrot, és a szódabikarbónát is. Fahéjjal és összezúzott szegfűszeggel ízesítsük, és gyúrjuk szép simává. Helyezzük elnyújtva, vajjal megkent sütőlemezre, kenjük meg tojásfehérjével és szórjuk meg tisztított, apróra vágott mandulával. Sütés után hűtsük ki, majd vágjuk hosszúkás szeletekre.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése