2317.
HOZZÁVALÓK:
25 dkg méz,
25 dkg liszt,
2 tojás,
12 dkg cukor,
1 dkg szódabikarbóna,
2 kávéskanál fahéj,
1 kávéskanál szegfűszeg,
3 dkg vaj,
15 dkg mandula.
ELKÉSZÍTÉS:
Forraljuk fel a mézet mérsékelt
tűzön, öntsük rá a lisztre, és fakanállal keverjük simára. Miután kihűlt, adjunk
hozzá egy egész tojást, egy tojássárgáját, a cukrot, és a szódabikarbónát is.
Fahéjjal és összezúzott szegfűszeggel ízesítsük, és gyúrjuk szép simává. Helyezzük
elnyújtva, vajjal megkent sütőlemezre, kenjük meg tojásfehérjével és szórjuk
meg tisztított, apróra vágott mandulával. Sütés után hűtsük ki, majd vágjuk hosszúkás
szeletekre.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése