Ads 468x60px

Pages

Fahéjas tekercs (18. századi recept)

2316.

HOZZÁVALÓK:
1 csésze (20 dkg) vaj,
1 csésze meleg víz,
4 tojás,
1 kávéskanál só,
1 kávéskanál ecet,
1 csésze (15 dkg) cukor,
1 csésze (10 dkg) liszt,
2 tojásfehérje,
1 tojássárgája,
olvasztott vaj,
fahéjas porcukor,
a sütéshez olaj vagy zsír.

ELKÉSZÍTÉS:
A vajat a vízzel, a tojással, az ecettel és a cukorral simára keverjük. Annyi lisztet adunk hozzá, hogy közepesen puha tésztát kapjunk. A tésztát a kezünkkel kiveregetjük, leterítjük, és vékonyra sodorjuk, majd meglocsoljuk olvasztott vajjal. Háromszor egymásra hajtjuk, és hideg helyen, egy éjszakán át, pihenni hagyjuk. Reggel vékonyra sodorjuk, és 2x7 cm-es sávokra vágjuk. A sávok végét bekenjük tojásfehérjével, kúp alakú vasra csavarjuk, és megkenjük tojással. Forró zsírban aranybarnára sütjük. A hűlőfélben lévő tekercset óvatosan lehúzzuk a vasról, és megforgatjuk a fahéjas porcukorban.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése