2316.
HOZZÁVALÓK:
1 csésze (20 dkg) vaj,
1 csésze meleg víz,
4 tojás,
1 kávéskanál só,
1 kávéskanál ecet,
1 csésze (15 dkg) cukor,
1 csésze (10 dkg) liszt,
2 tojásfehérje,
1 tojássárgája,
olvasztott vaj,
fahéjas porcukor,
a sütéshez olaj vagy zsír.
ELKÉSZÍTÉS:
A vajat a vízzel, a tojással, az
ecettel és a cukorral simára keverjük. Annyi lisztet adunk hozzá, hogy
közepesen puha tésztát kapjunk. A tésztát a kezünkkel kiveregetjük, leterítjük,
és vékonyra sodorjuk, majd meglocsoljuk olvasztott vajjal. Háromszor egymásra
hajtjuk, és hideg helyen, egy éjszakán át, pihenni hagyjuk. Reggel vékonyra
sodorjuk, és 2x7 cm-es sávokra vágjuk. A sávok végét bekenjük tojásfehérjével,
kúp alakú vasra csavarjuk, és megkenjük tojással. Forró zsírban aranybarnára
sütjük. A hűlőfélben lévő tekercset óvatosan lehúzzuk a vasról, és megforgatjuk
a fahéjas porcukorban.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése