Ads 468x60px

Pages

Csongrádi lepény

2314.

HOZZÁVALÓK:
30 dkg liszt,
15 dkg zsír,
1 csomag sütőpor,
2 tojássárgája,
1 evőkanál tej,
a krémhez:
12 dkg liszt,
3 tojás,
4 dl tejföl,
15 dkg cukor,
1/2 csomag vaníliáscukor,
10 dkg mazsola.

ELKÉSZÍTÉS:
Dolgozzuk el a lisztet a zsírral, a sütőporral, és a tojások sárgájával a tejben, majd zsírozott tepsi aljára téve, egyenletesen nyomkodjuk el. Keverjük össze a lisztet a tojásokkal, a tejföllel, a cukorral, a vaníliáscukorral, majd kenjük a tésztára. Sütés előtt kenjük meg tejes tojással, és szórjuk meg mazsolával. Forró sütőben süssük. Tálaláskor bőven hintsük meg vaníliáscukorral.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése