2323.
HOZZÁVALÓK:
a tésztához:
8 tojás,
18 dkg cukor,
12 dkg darált dió,
10 dkg liszt,
a krémhez:
4 tojás,
20 dkg cukor,
30 dkg margarin,
csokoládé vagy kakaópor,
a töltelékhez:
12 dkg cukor,
8 dkg vágott dió.
ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük habosra a tojássárgákat
a cukorral, majd keverjük össze a diót, és a lisztet tojásfehérjékből vert
kemény habbal. Osszuk el a masszát egyenletesen egy tepsiben, hogy kb. 2 cm
magas legyen, és süssük meg. Amikor kész, még melegen fektessük egy
konyharuhára a piskótát, és csavarjuk fel úgy, hogy tekercs legyen belőle, és
így hűljön ki. A krémhez keverjük össze a cukrot és a tojásokat egy zománcos
lábasban, majd tegyük a tűzre, és állandóan kevergetve főzzünk belőle vaníliaszínű
krémet. Miután kihűlt, a margarinnal keverjük habosra. A töltelékhez pirítsuk
meg a cukrot a vágott dióval, hűtsük ki, majd mozsárban törjük apróra. A krémet
osszuk kétfelé. Az egyik részhez keverjük hozzá a pirított diót, és ezzel töltsük
meg a tekercset. A másik részhez keverjünk tetszés szerint olvasztott
csokoládét vagy kakaóport, és vonjuk be vele a tekercset. A krémbe villával
készítsünk a fakérgéhez hasonlatos mintákat.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése