2319.
HOZZÁVALÓK:
10 dkg kókuszreszelék,
10 dkg vaj,
3 tojássárgája,
15 dkg porcukor,
1/2 csomag vaníliáscukor,
25 dkg liszt,
1/2 csomag sütőpor,
1-2 kanál tejföl,
főzőcsokoládé.
ELKÉSZÍTÉS:
Gyúrjuk össze a kókuszreszeléket a
vajjal, a tojássárgákkal, a porcukorral, a vaníliáscukorral és a liszttel
elkevert sütőporral. A könnyebb eldolgozás miatt tejfölt is gyúrhatunk hozzá. Dolgozzuk
lágy tésztává, amelyből sodorjunk ujjnyi vastag rudakat. Ezeket a körülbelül
tizenkét centiméteres rudacskákat hajtsuk félbe, olyan formájúra, mint egy
hajtűt, majd tegyük vajazott tepsibe, és közepes tűznél süssük szép sárgára.
Kihűlés után mindkét végét mártsuk gőzön olvasztott főzőcsokoládéba, és tegyük hideg
helyre fagyni.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése