Ads 468x60px

Pages

Kolombusz sütemény

2319.

HOZZÁVALÓK:
10 dkg kókuszreszelék,
10 dkg vaj,
3 tojássárgája,
15 dkg porcukor,
1/2 csomag vaníliáscukor,
25 dkg liszt,
1/2 csomag sütőpor,
1-2 kanál tejföl,
főzőcsokoládé.

ELKÉSZÍTÉS:
Gyúrjuk össze a kókuszreszeléket a vajjal, a tojássárgákkal, a porcukorral, a vaníliáscukorral és a liszttel elkevert sütőporral. A könnyebb eldolgozás miatt tejfölt is gyúrhatunk hozzá. Dolgozzuk lágy tésztává, amelyből sodorjunk ujjnyi vastag rudakat. Ezeket a körülbelül tizenkét centiméteres rudacskákat hajtsuk félbe, olyan formájúra, mint egy hajtűt, majd tegyük vajazott tepsibe, és közepes tűznél süssük szép sárgára. Kihűlés után mindkét végét mártsuk gőzön olvasztott főzőcsokoládéba, és tegyük hideg helyre fagyni.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése