Ads 468x60px

Pages

Fehér sajt

2320.
Béres Molnár Ferenc, Le Meridien

HOZZÁVALÓK:
125 g tejföl,
125 g tojásfehérje,
60 g cukor,
125 g tejszínhab,
1 rúd vanília,
1 citrom.

ELKÉSZÍTÉS:
A tejfölt elkeverjük a citrom levével, és belereszelhetjük a citrom héját is, de vigyázzunk, hogy a fehér része ne kerüljön bele, mert keserű lesz. Ebbe beletesszük még a vanília belsejét: a vaníliarúdat kettévágjuk, és kikaparjuk a pépes állományú magot. Utána felverjük a tojásfehérjét a cukorral, ezt is hozzáadjuk, majd a tejszínhabot is, de lazán, nem összetörve. Ezt beletesszük egy edénybe, amit kibéleltünk tiszta ronggyal, hiszen közben levet enged. A hűtőbe tesszük 10-15 percre. Ezt tálalhatjuk bármilyen idényjellegű gyümölccsel, vagy szósszal, pl. marinált eperrel. Ez úgy készül, hogy megmossuk és felszeleteljük az epret, és elkeverjük egy kis balzsamecettel. Lágyan egyneműsítjük, sok porcukorral meghintjük, és egy éjszakára betesszük a hűtőbe.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése