Ads 468x60px

Pages

Krémkaramell

2321.
Kecskeméti Gyula, Szamos cukrászat

HOZZÁVALÓK:
5 dkg vaj,
15 dkg kockacukor,
1/2 l tej,
1/2 l tejszín,
20 dkg kristálycukor,
10 tojás.

ELKÉSZÍTÉS:
5 dkg vajjal kikenünk egy kétliteres tűzálló tálat. 15 dkg kockacukrot aranysárgára olvasztunk, és a tálba öntjük. Fél liter tejet, fél liter tejszínt, 20 dkg kristálycukrot, 10 db tojást csípősre melegítünk, és a tálba öntjük. A sütőt 150 fokra állítjuk, majd egy magas oldalú tepsibe meleg vizet készítünk, beleállítjuk a tűzálló tálat, és egy óra alatt készre pároljuk. Rövid ideig pihentetjük, majd tálcára borítjuk. Szeleteljük, és tejszínhabbal, friss gyümölccsel díszítjük.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése