2321.
Kecskeméti Gyula, Szamos cukrászat
HOZZÁVALÓK:
5 dkg vaj,
15 dkg kockacukor,
1/2 l tej,
1/2 l tejszín,
20 dkg kristálycukor,
10 tojás.
ELKÉSZÍTÉS:
5 dkg vajjal kikenünk egy
kétliteres tűzálló tálat. 15 dkg kockacukrot aranysárgára olvasztunk, és a
tálba öntjük. Fél liter tejet, fél liter tejszínt, 20 dkg kristálycukrot, 10 db
tojást csípősre melegítünk, és a tálba öntjük. A sütőt 150 fokra állítjuk, majd
egy magas oldalú tepsibe meleg vizet készítünk, beleállítjuk a tűzálló tálat, és
egy óra alatt készre pároljuk. Rövid ideig pihentetjük, majd tálcára borítjuk.
Szeleteljük, és tejszínhabbal, friss gyümölccsel díszítjük.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése