2322.
HOZZÁVALÓK:
a tésztához:
6 tojás,
30 dkg porcukor,
1,5 csomag sütőpor,
4,5 dkg olvasztott zsír,
1,5 dl víz,
30 dkg rétesliszt,
15 dkg darált dió,
pici só,
a krémhez:
1/2 l tej,
7 evőkanál sima liszt,
25 dkg margarin,
25 dkg cukor,
vaníliáscukor
a mázhoz:
10 dkg vaj,
3 dkg kakaópor.
ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük el alaposan a tojások sárgáját
a sóval, a porcukorral, a sütőporral, a zsiradékkal és a vízzel. Adjuk hozzá a
réteslisztet, a tojások keményre vert habját és a darált diót. Töltsük kizsírozott,
kilisztezett tepsibe, és előmelegített sütőben süssük, közepes lángon, szúrópróbáig.
A krémhez keverjük ki a tej felét a liszttel, a tej másik felét forraljuk fel,
majd a két részt együtt főzzük sűrűre és keverjük kihűlésig. Keverjük habosra a
margarint a cukorral, a vaníliáscukorral és a főtt krémmel, majd halmozzuk a
kihűlt tészta tetejére. Végül a margarint a kakaóporral felfőzzük, és még
melegen a tetejére kenjük. Díszítsük fél dióbéllel, vagy pörkölt mandulával.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése