2313.
HOZZÁVALÓK:
a tésztához:
27 dkg liszt,
5 dkg zsír,
5 dkg porcukor,
1 dkg szalalkáli (kevés tejben
felfuttatva),
a krémhez:
3 csomag vaníliapuding,
8 dl tejjel,
25 dkg margarin,
25 dkg porcukorral,
a tetejére:
2 tojásfehérje,
14 dkg porcukor,
kakaó.
ELKÉSZÍTÉS:
A tészta elkészítéséhez gyúrjuk
össze a hozzávalókat annyi tejjel, amennyit felvesz, és tepsi hátán két lapot
sütünk belőle. A krémhez főzzük péppé a vaníliapudingot a tejben, majd keverjük
habosra a margarint a porcukorral és adjuk a kihűlt péphez. Töltsük a krémet a 2
lap közé. A tetejére gőz fölött verjünk habot a tojásfehérjékből és a
porcukorból. Kenjük a tésztára, és végül hintsük meg kakaóval.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése