Ads 468x60px

Pages

Bácskai krémes

2313.

HOZZÁVALÓK:
a tésztához:
27 dkg liszt,
5 dkg zsír,
5 dkg porcukor,
1 dkg szalalkáli (kevés tejben felfuttatva),
a krémhez:
3 csomag vaníliapuding,
8 dl tejjel,
25 dkg margarin,
25 dkg porcukorral,
a tetejére:
2 tojásfehérje,
14 dkg porcukor,
kakaó.

ELKÉSZÍTÉS:
A tészta elkészítéséhez gyúrjuk össze a hozzávalókat annyi tejjel, amennyit felvesz, és tepsi hátán két lapot sütünk belőle. A krémhez főzzük péppé a vaníliapudingot a tejben, majd keverjük habosra a margarint a porcukorral és adjuk a kihűlt péphez. Töltsük a krémet a 2 lap közé. A tetejére gőz fölött verjünk habot a tojásfehérjékből és a porcukorból. Kenjük a tésztára, és végül hintsük meg kakaóval.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése