2469.
HOZZÁVALÓK:
30 dkg vaj,
30 dkg barna cukor,
20 dkg szép diószem,
1 evőkanál híg méz,
20 dkg rétesliszt,
1 csomag sütőpor,
1,25 dl tej.
ELKÉSZÍTÉS:
Zsírozzunk ki egy 20 cm átmérőjű
kerek tortaformát, és béleljük ki sütőpapírral. 5 dkg vajat 8 dkg cukorral
addig melegítsünk, amíg felolvad, majd keverjük habosra, és locsoljuk a forma
aljára. A fél diószemekkel úgy rakjuk ki, hogy domború felük alulra kerüljön. Verjük
a maradék vajat és cukrot a tojásokkal, a mézzel, a sütőporral, a liszttel és a
tejjel elektromos habverővel könnyűre, világosra. Kanalazzuk a tésztát a
formába, a tetejét simítsuk el, és 60 percig, tűpróbáig süssük. A formában 5
percig pihentessük, majd a szélét meglazítva borítsuk tálra, így az alsó fele
kerül felülre.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése