2463.
HOZZÁVALÓK:
a vajas tésztához:
20 dkg vaj,
1/2 csomag sütőpor,
26 dkg liszt,
a másik tésztához:
25 dkg liszt,
12 dkg zsír,
2 szelet csokoládé,
1/2 csomag sütőpor,
12 dkg cukor,
2 tojássárgája,
1/2 csomag vaníliáscukor,
gyümölcsíz,
csokoládés-vajas krém,
ostya.
ELKÉSZÍTÉS:
Készítsünk a vajból a sütőporral
és a liszttel 4-5-ször hajtogatott vajastésztát, melyből hirtelen tűznél süssünk
3 kerek tortaformának megfelelő vajas-leveles lapot. A kinyújtott nyers
vajastésztát pár centivel nagyobbra készítsük, mint a forma, mert sütéskor a
vékony vajastészta erősen összehúzódik.
Külön készítsünk gyúrható tésztát a lisztből, a zsírból, a lereszelt
csokoládéból, a sütőporból, a cukorból, a tojássárgájával és a vaníliáscukorral,
melyből süssünk zsírozott tortaformában 3 egyenlő vastag lapot. A tortát rakjuk össze különféle gyümölcsízek
segítségével váltott tésztalapokból, azután vágjuk körül kerekre, éles késsel.
Tetejét és oldalát kenjük be csokoládés vajas-krémmel vékonyan. Tetejére szórjunk
apróra morzsolt ostyatörmeléket, az oldalán fésüljük meg a krémet egy villával.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése