2460.
HOZZÁVALÓK:
a tésztához:
2 dl joghurt,
4 tojás,
6 evőkanál cukor,
6 evőkanál liszt,
1 teáskanál vaníliáscukor,
1 evőkanál sütőpor,
a töltelékhez:
4 dl joghurt,
25-30 dkg málna vagy eper,
1 teáskanál zselatinpor,
ízlés szerint 15-20 dkg cukor,
1 dl tej,
2 dl tejszín,
csipetnyi só.
ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük el a tojások sárgáit
fehéredésig a cukorral és a vaníliáscukorral, majd a sütőporral elkevert
lisztet és a joghurtot felváltva adjuk hozzá, néhány percig keverjük tovább.
Ezután forgassuk bele a tojásfehérjéből vert kemény habot és simítsuk vastagon
kivajazott, meglisztezett tepsibe a masszát. Tűpróbáig süssük közepes hőfokú
sütőben. Amíg a tészta sül, a krémhez valókat készítsük el. A tejbe szórjuk bele
a zselatinport és hagyjuk állni 10 percig. Közben a kicsumázott gyümölcsöt, mossuk
meg, csöpögtessük le, majd szitán nyomjuk át. Az így kapott gyümölcslevet keverjük
bele a joghurtba, és annyi cukorral édesítsük, hogy kellemesen édes legyen, de
azért a gyümölcs eredeti aromáját ne vegye el. Csipetnyi sót is tegyünk hozzá,
majd keverjük hozzá a feláztatott és langyosra melegített, átszűrt zselatint,
végül forgassuk át a tejszínből vert kemény habbal. Ezt a habos krémet kenjük rá
a megsült és kihűlt tészta tetejére, végül a hűtőszekrényben hűtsük le alaposan.
Szeletekre vágva kínáljuk.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése