Ads 468x60px

Pages

Joghurt szelet

2460.

HOZZÁVALÓK:
a tésztához:
2 dl joghurt,
4 tojás,
6 evőkanál cukor,
6 evőkanál liszt,
1 teáskanál vaníliáscukor,
1 evőkanál sütőpor,
a töltelékhez:
4 dl joghurt,
25-30 dkg málna vagy eper,
1 teáskanál zselatinpor,
ízlés szerint 15-20 dkg cukor,
1 dl tej,
2 dl tejszín,
csipetnyi só.

ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük el a tojások sárgáit fehéredésig a cukorral és a vaníliáscukorral, majd a sütőporral elkevert lisztet és a joghurtot felváltva adjuk hozzá, néhány percig keverjük tovább. Ezután forgassuk bele a tojásfehérjéből vert kemény habot és simítsuk vastagon kivajazott, meglisztezett tepsibe a masszát. Tűpróbáig süssük közepes hőfokú sütőben. Amíg a tészta sül, a krémhez valókat készítsük el. A tejbe szórjuk bele a zselatinport és hagyjuk állni 10 percig. Közben a kicsumázott gyümölcsöt, mossuk meg, csöpögtessük le, majd szitán nyomjuk át. Az így kapott gyümölcslevet keverjük bele a joghurtba, és annyi cukorral édesítsük, hogy kellemesen édes legyen, de azért a gyümölcs eredeti aromáját ne vegye el. Csipetnyi sót is tegyünk hozzá, majd keverjük hozzá a feláztatott és langyosra melegített, átszűrt zselatint, végül forgassuk át a tejszínből vert kemény habbal. Ezt a habos krémet kenjük rá a megsült és kihűlt tészta tetejére, végül a hűtőszekrényben hűtsük le alaposan. Szeletekre vágva kínáljuk.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése