Ads 468x60px

Pages

Puncsos sztracsatella torta

2465.

HOZZÁVALÓK:
a tésztához:
5 tojás,
20 dkg porcukor,
3 csomag puncsízű pudingpor,
1/2 csomag sütőpor,
a krémhez:
3 dl tej,
1 csomag tejszínes pudingpor,
25 dkg margarin,
25 dkg porcukor,
1 csomag vaníliáscukor,
10 dkg reszelt étcsokoládé,
a díszítéshez:
1 dl tej,
1 csomag tejszínhabpótló-por,
csokiforgács.

ELKÉSZÍTÉS:
A tésztához a tojásfehérjét verjük kemény habbá, majd adjuk hozzá a porcukrot, és gőz fölött addig verjük, míg a hab, selymes fényű és egészen kemény lesz. Vegyük le a gőzről, és verjük tovább a tojássárgákkal, a puncsízű pudingporral és a sütőporral. Sütőpapírral bélelt tepsiben süssük meg. Főzzük meg a krémhez a tejjel a tejszínes pudingot, adjuk hozzá a vaníliáscukrot, és kevergetve hűtsük ki. Keverjük habosra a margarint a porcukorral, és amikor a puding teljesen kihűlt, adjuk hozzá a margarinos krémhez, majd keverjük könnyű, habos krémmé. Végül óvatosan, hogy darabos maradjon, forgassuk bele a csokireszeléket. Vágjuk a tésztát két lapra, és töltsük meg a krém felével, majd vonjuk be a maradék krémmel. A díszítéshez a leírás szerint készítsük el a tejszínhabpótlót a tejjel, kenjük a tortára, és szórjunk rá csokiforgácsot.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése