2465.
HOZZÁVALÓK:
a tésztához:
5 tojás,
20 dkg porcukor,
3 csomag puncsízű pudingpor,
1/2 csomag sütőpor,
a krémhez:
3 dl tej,
1 csomag tejszínes pudingpor,
25 dkg margarin,
25 dkg porcukor,
1 csomag vaníliáscukor,
10 dkg reszelt étcsokoládé,
a díszítéshez:
1 dl tej,
1 csomag tejszínhabpótló-por,
csokiforgács.
ELKÉSZÍTÉS:
A tésztához a tojásfehérjét verjük
kemény habbá, majd adjuk hozzá a porcukrot, és gőz fölött addig verjük, míg a
hab, selymes fényű és egészen kemény lesz. Vegyük le a gőzről, és verjük tovább
a tojássárgákkal, a puncsízű pudingporral és a sütőporral. Sütőpapírral bélelt
tepsiben süssük meg. Főzzük meg a krémhez a tejjel a tejszínes pudingot, adjuk
hozzá a vaníliáscukrot, és kevergetve hűtsük ki. Keverjük habosra a margarint a
porcukorral, és amikor a puding teljesen kihűlt, adjuk hozzá a margarinos
krémhez, majd keverjük könnyű, habos krémmé. Végül óvatosan, hogy darabos
maradjon, forgassuk bele a csokireszeléket. Vágjuk a tésztát két lapra, és töltsük
meg a krém felével, majd vonjuk be a maradék krémmel. A díszítéshez a leírás
szerint készítsük el a tejszínhabpótlót a tejjel, kenjük a tortára, és szórjunk
rá csokiforgácsot.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése