2471.
HOZZÁVALÓK:
25 dkg liszt,
10 dkg reszelt márványsajt,
1,5 dkg friss élesztő,
kevés porcukor,
1/2 dl tej,
15 dkg margarin,
1 tojás,
1 púpozott mokkáskanál só,
1 mokkáskanál piros
fűszerpaprika,
kevés tejföl.
ELKÉSZÍTÉS:
Futtassuk fel a langyos tejet az
élesztővel és a cukorral simára keverve. Morzsoljuk össze a margarint a
liszttel, dolgozzuk bele a felfutott élesztőt, a tojássárgáját és a reszelt
sajtot. Annyi tejfölt adjunk hozzá, hogy rugalmas, jól nyújtható tésztát
kapjunk. Lisztezett deszkán nyújtsuk ki, és szorosan felcsavarva, mint a rétest
szokás, 1 órán keresztül pihentessük. Ujjnyi vastagra kinyújtva, kis
pogácsaszaggatóval szaggassuk ki, és tegyük sütőlemezre, egymástól kb. 2 cm
távolságra. A tetejét kenjük meg a pirospaprikával összekevert, kissé felvert
tojásfehérjével, majd az előmelegített, forró sütőben, közepes lángon süssük meg.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése