Ads 468x60px

Pages

Márványpogácsa

2471.

HOZZÁVALÓK:
25 dkg liszt,
10 dkg reszelt márványsajt,
1,5 dkg friss élesztő,
kevés porcukor,
1/2 dl tej,
15 dkg margarin,
1 tojás,
1 púpozott mokkáskanál só,
1 mokkáskanál piros fűszerpaprika,
kevés tejföl.

ELKÉSZÍTÉS:
Futtassuk fel a langyos tejet az élesztővel és a cukorral simára keverve. Morzsoljuk össze a margarint a liszttel, dolgozzuk bele a felfutott élesztőt, a tojássárgáját és a reszelt sajtot. Annyi tejfölt adjunk hozzá, hogy rugalmas, jól nyújtható tésztát kapjunk. Lisztezett deszkán nyújtsuk ki, és szorosan felcsavarva, mint a rétest szokás, 1 órán keresztül pihentessük. Ujjnyi vastagra kinyújtva, kis pogácsaszaggatóval szaggassuk ki, és tegyük sütőlemezre, egymástól kb. 2 cm távolságra. A tetejét kenjük meg a pirospaprikával összekevert, kissé felvert tojásfehérjével, majd az előmelegített, forró sütőben, közepes lángon süssük meg.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése