2461.
HOZZÁVALÓK:
35 dkg liszt,
1 dl tejföl,
15 dkg cukor,
15 dkg zsír,
2 evőkanál kakaópor,
10 dkg cukrozott narancshéj,
2 tojás,
1 csomag sütőpor,
1/2 csomag vaníliáscukor,
vaj,
főzőcsokoládé.
ELKÉSZÍTÉS:
Gyúrjuk össze a lisztet a
tejföllel, a cukorral, a zsírral, a kakaóporral, a vagdalt, cukrozott narancshéjjal,
a tojásokkal, a sütőporral, és vaníliáscukorral. Dolgozzuk ki a tésztát kevés
liszt hozzászórásával közepes keménységűvé, formáljunk belőlük kis golyócskákat,
melyeket ujjainkkal kétoldalt nyújtsunk meg, hosszú-kásra. Vajazott, lisztezett
tepsiben süssük át alaposan, és kihűlés után fehér lapra szorosan egymás mellé
rakva, kevés vajjal kevert főzőcsokoládéval, papírtölcsér segítségével keresztben
csurgassunk rájuk vékony csíkozást.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése