Ads 468x60px

Pages

Málnás pite

2472.

HOZZÁVALÓK:
14 dkg vaj,
14 dkg cukor,
14 dkg mandula,
14 dkg liszt,
6 tojássárgája,
1/2 citrom,
a töltelékhez:
1/2 rúd vanília,
1/2 kg málna,
6 tojás,
5 dkg mandula,
15 dkg porcukor.

ELKÉSZÍTÉS:
Gyúrjuk össze a lisztet, a vajat, a porcukrot, a hámozott, darált mandulát, a fél citrom lereszelt héját, a vaníliát, és a tojássárgákat, nyújtsuk ki, és kikent tepsiben tegyük a sütőbe. Miután kihűlt, szórjuk meg friss málnával. A tojások kemény habját keverjük össze a porcukorral, és öntsük a málnára. Szórjuk meg a hámozott, hosszúra vágott mandulával, és sütőben szárítsuk meg.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése