2472.
HOZZÁVALÓK:
14 dkg vaj,
14 dkg cukor,
14 dkg mandula,
14 dkg liszt,
6 tojássárgája,
1/2 citrom,
a töltelékhez:
1/2 rúd vanília,
1/2 kg málna,
6 tojás,
5 dkg mandula,
15 dkg porcukor.
ELKÉSZÍTÉS:
Gyúrjuk össze a lisztet, a vajat,
a porcukrot, a hámozott, darált mandulát, a fél citrom lereszelt héját, a
vaníliát, és a tojássárgákat, nyújtsuk ki, és kikent tepsiben tegyük a sütőbe. Miután
kihűlt, szórjuk meg friss málnával. A tojások kemény habját keverjük össze a
porcukorral, és öntsük a málnára. Szórjuk meg a hámozott, hosszúra vágott
mandulával, és sütőben szárítsuk meg.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése