Ads 468x60px

Pages

Diós-meggyes sütemény

2468.

HOZZÁVALÓK:
5 tojássárgája,
14 dkg margarin,
18 dkg cukor,
8 evőkanál tej,
30 dkg liszt,
1/2 csomag sütőpor,
1 citrom,
a töltelékhez:
kimagozott meggy,
5 tojásfehérje,
20 dkg cukor,
1 tojás,
20 dkg darált dió,
2 evőkanál tej,
a tetejére:
4 dkg margarin,
1 szelet csokoládé.

ELKÉSZÍTÉS:
Gyúrjuk össze alaposan a tojások sárgáját a margarinnal, a cukorral, a tejjel, a liszttel, a sütőporral, a citrom lereszelt héjával és levével. Tegyük kizsírozott, kilisztezett tepsibe, és kenjük meg a töltelékkel. Szórjunk kimagozott meggyet a tészta tetejére, és kissé nyomkodjuk bele. A töltelékhez verjük fel a tojások habját a cukorral, majd adjuk hozzá az egész tojást, a darált diót és a tejet. Kenjük a tésztára és süssük meg. Miután kihűlt, a gőz felett olvasztott margarint keverjük el a csokival, és simítsuk a töltelék tetejére.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése