2468.
HOZZÁVALÓK:
5 tojássárgája,
14 dkg margarin,
18 dkg cukor,
8 evőkanál tej,
30 dkg liszt,
1/2 csomag sütőpor,
1 citrom,
a töltelékhez:
kimagozott meggy,
5 tojásfehérje,
20 dkg cukor,
1 tojás,
20 dkg darált dió,
2 evőkanál tej,
a tetejére:
4 dkg margarin,
1 szelet csokoládé.
ELKÉSZÍTÉS:
Gyúrjuk össze alaposan a tojások
sárgáját a margarinnal, a cukorral, a tejjel, a liszttel, a sütőporral, a
citrom lereszelt héjával és levével. Tegyük kizsírozott, kilisztezett tepsibe, és
kenjük meg a töltelékkel. Szórjunk kimagozott meggyet a tészta tetejére, és kissé
nyomkodjuk bele. A töltelékhez verjük fel a tojások habját a cukorral, majd adjuk
hozzá az egész tojást, a darált diót és a tejet. Kenjük a tésztára és süssük
meg. Miután kihűlt, a gőz felett olvasztott margarint keverjük el a csokival,
és simítsuk a töltelék tetejére.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése