Ads 468x60px

Pages

Bájital

2578.
Czifrai István szakácsmester (1845)

HOZZÁVALÓK:
1,75 dkg fehér mákmag,
1,75 dkg zab,
5,25 dkg őrölt bors,
kevés borágó,
kevés fehér mályvagyökér,
3,5 dkg tengeri szőlő,
liktárium (gyümölcsíz).

ELKÉSZÍTÉS:
Végy egy lat (egy lat = 1.75 dkg) fehér mákmagot, egy lat zabot, három lat törött borsot, kevés borágót és fehér mályvagyökeret, főzd mind együtt 3 itce (egy itce = 0,8 l) vízben egy álló óra hosszáig. Szűrd át szitán, adj hozzá 2 lat tengeri szőlőt és habzó liktáriumot. Ezt a ritkító, hivesítő italt ihatod álmatlanságban, mellgörcsben és bágyadtságban.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése