Ads 468x60px

Pages

Almás flódni

 2712.

HOZZÁVALÓK:
a tésztához:
50 dkg liszt,
25 dkg margarin,
1 mokkáskanálnyi szódabikarbóna,
1 dkg élesztő,
1/2 dl tej,
4 evőkanál porcukor,
1 csomag vaníliáscukor,
1 dl tejföl,
a töltelékhez:
1 kg reszelt alma,
3 dkg margarin,
1/2 citrom leve,
cukor (ízlés szerint),
3 dl tej,
25 dkg darált mák,
25 dkg darált dió,
barackíz.
 
ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük el a lisztben a szódabikarbónát, morzsoljuk el a margarint, adjuk hozzá a tejben megfuttatott élesztőt, a tejfölt, az ízesítő anyagokat és gyúrjuk ki alaposan. Fóliával takarjuk le, és hűtőszekrényben pihentessük egy órán keresztül. Ízesítsük az almát a citrom levével, cukorral, és pároljuk pépesre a margarinnal. A tejet forraljuk fel, és az egyik felét öntsük a cukros mákra, másikat a cukrozott dióra. A tésztát nyújtsuk ki négy egyforma lapra. Rétegezzük kivajazott, kilisztezett tepsibe, minden lapot lekvárral kenjünk meg, és a kihűlt töltelékkel töltsük meg. Először a mák-, utána az alma-, majd a diótöltelék következik. Előmelegített, forró sütőben süssük. Kihűlés után porcukorral szórjuk meg, és hosszúkásra szeletelve tálaljuk. Sütés előtt a tészta tetejét szurkáljuk meg villával, hogy ne hólyagosodjon fel.


0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése