Ads 468x60px

Pages

Hatlapos márványos szelet

 2711.

HOZZÁVALÓK:
60 dkg liszt,
15 dkg zsír,
15 dkg porcukor,
1 tojás,
1 csomag sütőpor,
2 dl tej,
pici só,
a krémhez:
30 dkg cukor,
2 dl feketekávé,
4 dl tej,
4 evőkanál liszt,
30 dkg vaj,
20 dkg porcukor,
a mázhoz:
1 tojásfehérje,
10 dkg + 1 evőkanál porcukor,
1 evőkanál kakaó.
 
ELKÉSZÍTÉS:
Morzsoljuk el a lisztet a zsírral. Üssük bele a tojást, adjuk hozzá a porcukrot, a sütőport, a sót, locsoljuk meg annyi langyos tejjel, hogy könnyen gyúrható tésztát kapjunk. Osszuk 6 egyforma cipóra, vékonyra nyújtva meglisztezett tepsi fenekén süssük.
A krém elkészítéséhez pirítsuk meg a cukrot, a tűzről levéve öntsük fel a feketekávéval, tegyük vissza a lángra, és addig kavarjuk, míg a cukor felolvad. Keverjük simára a tejben a lisztet, öntsük bele a kávéba, és főzzük közepes sűrűségű krémmé. Keverjük ki a vajat a porcukorral, és a kihűlt krémmel apránként keverjük habosra. Ezzel töltsük meg a lapokat.
A legfelső lapra a következő mázt készítsük el. Keverjük a tojásfehérjét fehéredésig 10 dkg porcukorral, amikor sűrűsödni kezd, kenjük rá a sütire. Keverjük össze a kakaót a maradék 1 kanál porcukorral és 1 kanál vízzel, majd rakjunk kis halmokat a tojás fehérjére, és villával húzogassuk szét, amitől márvány mintás lesz. Másnap szeleteljük, mert frissen nagyon törékeny.


0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése