2718.
HOZZÁVALÓK:
6 tojás,
12 dkg porcukor,
12 dkg liszt,
1 csomag sütőpor,
baracklekvár,
a krémhez:
1/2 kg túró,
3 dl tejszín,
20 dkg porcukor,
1,5 dl tej,
1 csomag zselatin,
pár szem barackbefőtt.
ELKÉSZÍTÉS:
A tésztához szükséges alapanyagokból készítsünk lekváros piskótatekercset. Amikor teljesen kihűlt, szeleteljük fel, és egy folpackkal kibélelt kerek jénai tálat egy sorban rakjunk ki vele. A krémhez a túrót villával törjük össze, majd keverjük össze a cukorral, és a tejszínnel. A tejet langyosítsuk meg, csomómentesen keverjük el benne a zselatint, és keverjük a túróhoz, majd adjuk hozzá a felkockázott befőttet. Öntsük a formába a krémet, és némi dermedés után fedjük be lekváros tekercsekkel. Hűtőben dermesszük kb. fél napig. Fogyasztás előtt borítsuk a gúlát lapos tányérra, a fóliát távolítsuk el, és szeleteljük fel úgy, mint egy tortát.
6 tojás,
12 dkg porcukor,
12 dkg liszt,
1 csomag sütőpor,
baracklekvár,
a krémhez:
1/2 kg túró,
3 dl tejszín,
20 dkg porcukor,
1,5 dl tej,
1 csomag zselatin,
pár szem barackbefőtt.
A tésztához szükséges alapanyagokból készítsünk lekváros piskótatekercset. Amikor teljesen kihűlt, szeleteljük fel, és egy folpackkal kibélelt kerek jénai tálat egy sorban rakjunk ki vele. A krémhez a túrót villával törjük össze, majd keverjük össze a cukorral, és a tejszínnel. A tejet langyosítsuk meg, csomómentesen keverjük el benne a zselatint, és keverjük a túróhoz, majd adjuk hozzá a felkockázott befőttet. Öntsük a formába a krémet, és némi dermedés után fedjük be lekváros tekercsekkel. Hűtőben dermesszük kb. fél napig. Fogyasztás előtt borítsuk a gúlát lapos tányérra, a fóliát távolítsuk el, és szeleteljük fel úgy, mint egy tortát.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése