2715.
Vinkovics Judit: Kalmük receptek
HOZZÁVALÓK:
65 dkg rétesliszt,
10 dkg teavaj,
28 dkg cukor,
1 tojás,
1,2 dl tej,
3 dkg kakaópor,
szódabikarbóna.
ELKÉSZÍTÉS:
A tojást és a cukrot elkeverjük, hozzáadjuk a vajat, a tejet, a szódabikarbónát, a lisztet, 2 dkg kakaóport és egyenletes állományú tésztává keverjük. A kész tésztát a maradék kakaóporon kinyújtjuk. A tésztából 1 - 1 1/2 cm átmérőjű hengert formázunk, ezt 3-4 cm hosszú rudacskákra vágjuk. A megformázott süteményt étolajjal kikent tepsibe tesszük és 180-200 fokon kisütjük.
65 dkg rétesliszt,
10 dkg teavaj,
28 dkg cukor,
1 tojás,
1,2 dl tej,
3 dkg kakaópor,
szódabikarbóna.
A tojást és a cukrot elkeverjük, hozzáadjuk a vajat, a tejet, a szódabikarbónát, a lisztet, 2 dkg kakaóport és egyenletes állományú tésztává keverjük. A kész tésztát a maradék kakaóporon kinyújtjuk. A tésztából 1 - 1 1/2 cm átmérőjű hengert formázunk, ezt 3-4 cm hosszú rudacskákra vágjuk. A megformázott süteményt étolajjal kikent tepsibe tesszük és 180-200 fokon kisütjük.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése