2713.
Vinkovics Judit: Kalmük receptek
HOZZÁVALÓK:
6,1 dl tejföl,
16 dkg vaj,
8 dkg liszt,
10 dkg lekvár,
1,5 dl víz,
friss gyümölcs (alma vagy körte),
mazsola,
kevés só.
ELKÉSZÍTÉS:
A tejfölt addig főzzük, ameddig vaj jelenik meg a tetején, hozzáadjuk a teavajat, a lekvárt, a friss gyümölcsöt (almát, körtét), a mazsolát, felfőzzük, azután hozzáadjuk a cukrot, a lisztet, egy kevés sót, hideg vizet öntünk bele és felforraljuk. A kész bulmagnak sűrű állománya van, tetején a kivált vaj vékony rétegével. Ez az étel nagyon tápláló, gyorsan elkészül és forrón is, hidegen is fogyasztható.
6,1 dl tejföl,
16 dkg vaj,
8 dkg liszt,
10 dkg lekvár,
1,5 dl víz,
friss gyümölcs (alma vagy körte),
mazsola,
kevés só.
A tejfölt addig főzzük, ameddig vaj jelenik meg a tetején, hozzáadjuk a teavajat, a lekvárt, a friss gyümölcsöt (almát, körtét), a mazsolát, felfőzzük, azután hozzáadjuk a cukrot, a lisztet, egy kevés sót, hideg vizet öntünk bele és felforraljuk. A kész bulmagnak sűrű állománya van, tetején a kivált vaj vékony rétegével. Ez az étel nagyon tápláló, gyorsan elkészül és forrón is, hidegen is fogyasztható.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése