2714.
Vinkovics Judit: Kalmük receptek
HOZZÁVALÓK:
1/2 kg liszt,
4 tojás,
15 dkg vaj,
15 dkg tejföl,
1 teáskanál só.
ELKÉSZÍTÉS:
Kovásztalan tésztát készítünk, mint a házi metélthez, vékonyra kinyújtjuk, és apró rombuszokra vágjuk. Sós vízben kifőzzük, leszűrjük. Mély tálba helyezzük, vajjal és tejföllel ízesítsük, és néhányszor összerázzuk.
1/2 kg liszt,
4 tojás,
15 dkg vaj,
15 dkg tejföl,
1 teáskanál só.
Kovásztalan tésztát készítünk, mint a házi metélthez, vékonyra kinyújtjuk, és apró rombuszokra vágjuk. Sós vízben kifőzzük, leszűrjük. Mély tálba helyezzük, vajjal és tejföllel ízesítsük, és néhányszor összerázzuk.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése