Ads 468x60px

Pages

Rokfortos piskótarolád

 2717.

HOZZÁVALÓK:
a tésztához:
4 tojás,
4 púpozott evőkanál liszt,
1 mokkáskanál só,
1 mokkáskanál törött fehér bors,
késhegynyi currypor,
a sajtkrémhez:
15 dkg reszelt rokfort (márványsajt),
10 dkg vaj,
2 evőkanál tejföl,
5 dkg darált dió,
1 csokor snidling,
1 gerezd fokhagyma.
 
ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük ki a tojássárgákat a sóval és a fűszerekkel, majd a fehérjékből vert kemény habbal és a liszttel felváltva dolgozzuk össze. Kenjük a masszát egy vastagon kivajazott és liszttel behintett tepsire vagy sütőlemezre. Előmelegített forró sütőben süssük szép sárgára, majd még tűzforrón borítsuk tiszta, nedves konyharuhára, és azonnal tekerjük össze. A ruhában hagyjuk kihűlni. A krémhez keverjük habosra a reszelt sajtot, a megpuhított vajat, a tejfölt, a megtisztított és összezúzott fokhagymát, a darált diót és a finomra metélt snidlinget habosra. Mikor már teljesen kihűlt kenjük a tésztára, majd ismét csavarjuk össze és folpackba csomagolva, legalább 1 napig dermesszük hűtőszekrényben. Akár hónapokig is eláll a mélyhűtőben. Ujjnyi vastagra szeletelve, salátaleveleken tálaljuk.


0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése