Ads 468x60px

Pages

Keleticsemege torta

 2719.

Surányi István cukrászmester receptje

HOZZÁVALÓK:
4 kerek ostyalap,
20 dkg cukor,
20 dkg porcukor,
15 dkg dió,
15 dkg margarin,
1 tojássárgája,
5 dkg puffasztott rizs,
3 dkg darált cukrozott narancshéj,
2 dkg darált mogyoró.
 
ELKÉSZÍTÉS:
Olvasszuk meg a cukrot baracklekvár színűre. Keverjük habosra a margarint, a porcukrot és a tojássárgáját. Keverjük össze a diót, a narancshéjat, a puffasztott rizst és a mogyorót, mindezt adjuk hozzá a megolvasztott cukorhoz és forraljuk fel. Az így elkészített töltelékkel töltsük meg az ostyalapokat. A torta tetejét fehér csokimázzal vonjuk be, és darált mogyoróval szórjuk meg.


0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése