2716.
HOZZÁVALÓK:
70 dkg liszt,
30 dkg vaj vagy margarin,
10 tojás,
5 dkg porcukor,
2 dkg élesztő,
15 dkg mazsola,
1 dl tej,
csipetnyi só,
a szóráshoz: kakaó.
ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük habosra a tojássárgáját a vajjal. Az átszitált, langyos liszthez adjuk a porcukrot, a sót és az élesztőt (amit kézzel, a liszttel együtt, jól elmorzsolunk). A tojás habjához fokozatosan adjuk hozzá a lisztet, a tojásos vajat és a mazsolát. Amikor már jól összekevertük, annyi tejet öntsünk hozzá, hogy közepes keménységű tésztánk legyen. Ezután öntsük a tésztát kivajazott, lisztezett formába, és 45-50 percig hagyjuk kelni. Közepes meleg sütőben lassan süssük. Ha kész, még forrón borítsuk ki, és kristálycukros kakaóval hintsük meg.
70 dkg liszt,
30 dkg vaj vagy margarin,
10 tojás,
5 dkg porcukor,
2 dkg élesztő,
15 dkg mazsola,
1 dl tej,
csipetnyi só,
a szóráshoz: kakaó.
Keverjük habosra a tojássárgáját a vajjal. Az átszitált, langyos liszthez adjuk a porcukrot, a sót és az élesztőt (amit kézzel, a liszttel együtt, jól elmorzsolunk). A tojás habjához fokozatosan adjuk hozzá a lisztet, a tojásos vajat és a mazsolát. Amikor már jól összekevertük, annyi tejet öntsünk hozzá, hogy közepes keménységű tésztánk legyen. Ezután öntsük a tésztát kivajazott, lisztezett formába, és 45-50 percig hagyjuk kelni. Közepes meleg sütőben lassan süssük. Ha kész, még forrón borítsuk ki, és kristálycukros kakaóval hintsük meg.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése