Ads 468x60px

Pages

Mazsolás kakaós kuglóf

 2716.

HOZZÁVALÓK:
70 dkg liszt,
30 dkg vaj vagy margarin,
10 tojás,
5 dkg porcukor,
2 dkg élesztő,
15 dkg mazsola,
1 dl tej,
csipetnyi só,
a szóráshoz: kakaó.
 
ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük habosra a tojássárgáját a vajjal. Az átszitált, langyos liszthez adjuk a porcukrot, a sót és az élesztőt (amit kézzel, a liszttel együtt, jól elmorzsolunk). A tojás habjához fokozatosan adjuk hozzá a lisztet, a tojásos vajat és a mazsolát. Amikor már jól összekevertük, annyi tejet öntsünk hozzá, hogy közepes keménységű tésztánk legyen. Ezután öntsük a tésztát kivajazott, lisztezett formába, és 45-50 percig hagyjuk kelni. Közepes meleg sütőben lassan süssük. Ha kész, még forrón borítsuk ki, és kristálycukros kakaóval hintsük meg.


0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése