Ads 468x60px

Pages

Borhabkása

1044.
Keresztesi Zoltán receptje
HOZZÁVALÓK:
30 dkg porcukor,
18 tojássárgája,
5 dkg citromhéj,
21 dkg édes morzsa,
12 tojásfehérje,
1 l tokaji furmint,
1/2 dkg fahéj,
25 dkg cukor.

ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük habosra a tojássárgákat a porcukorral, és a reszelt citromhéjjal. Adjuk hozzá az előre megszárított édes morzsát, és a tojásfehérjék keményre vert habját. Kenjünk ki egy közepes méretű tepsit, és ebbe töltsük bele a masszát. Közepes hőmérsékletű sütőben süssük. Sütés után a forralt, cukros-fahéjas borral a még meleg tésztát locsoljuk meg alaposan, és még melegen tálaljuk.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése