Ads 468x60px

Pages

Narancskenyér

1042.
Madarász Sándor receptje
HOZZÁVALÓK:
2 tojás,
3 tojássárgája,
6 dkg cukor,
12 dkg liszt,
6 dkg narancshéj,
2 dkg vaj,
csipetnyi sütőpor,
baracklekvár,
darált dió.

ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük el a 2 egész tojást a tojássárgákkal, és a cukorral, majd melegítsük fel 50-55 fokra. Ezután keverjük habosra, egészen addig, amíg ki nem hűl. Ekkor adjuk hozzá a lisztet, az apróra vágott, cukrozott narancshéjat, az olvasztott vajat, és a csipetnyi sütőport. Zsírozzunk és lisztezzünk ki egy őzgerincformát, töltsük bele a masszát, és 170-180 fokon süssük meg. 1/2 óra alatt kész. Vegyük ki a formából, kenjük be baracklekvárral, és szórjuk meg darált dióval.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése