Ads 468x60px

Pages

Túrópuding Brüsszeli módra

1037.
Szijj Mária receptje
HOZZÁVALÓK:
1 kg túró,
10 dkg vaj,
1/2 l tej,
5 zsemle,
30 dkg cukor,
10 dkg mazsola,
8 tojás,
1 csomag vaníliáscukor,
az öntethez:
1/2 rúd vanília,
4 tojás,
3 dkg liszt,
20 dkg cukor,
1/2 l tej.

ELKÉSZÍTÉS:
Hámozzuk meg a zsemléket, áztassuk meg őket a tejben, csavarjuk ki, és törjük át a túróval, és a vajjal együtt. Verjünk kemény habot a 8 tojásfehérjéből. A tojássárgákat keverjük habosra az átpasszírozott masszával, és adjuk hozzá a mazsolát, és a vaníliáscukrot. Dolgozzuk össze lágyan, és öntsük vastagon kivajazott, cukorral meghintett formába úgy, hogy a felénél egy ujjal feljebb érjen az anyag. Helyezzük egy a formánál 2-3 ujjal magasabb fazékba, amelybe 2 ujjnyi vizet öntünk. Fedjük le, és főzzük 20 percig kis lángon. Borítsuk a formából egy tálra, és vaníliaöntettel tálaljuk.
Az öntethez forraljuk fel a tejet a vaníliával. Verjük habosra a tojások sárgáját, majd adjuk hozzá a lisztet. Ezt öntsük a forrásban lévő tejhez, és kevergetve forraljuk. Verjük kemény habbá a tojásfehérjéket, öntsük a forró masszára, és keverjük el könnyedén.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése