Ads 468x60px

Pages

Habos diós

1052.
Miskolczi Margit receptje
HOZZÁVALÓK:
6 szelet kenyér bele,
8 evőkanál tej,
2 tojás,
1 alma,
1 kanál sárgabaracklekvár,
mazsola,
pár szem meggybefőtt,
2 dl darált dió.

ELKÉSZÍTÉS:
Dolgozzuk össze a kenyérbelet a tejjel, a tojássárgákkal, és az ízlés szerinti mennyiségű mazsolával. A massza felét terítsük egy tűzálló tál aljára. Tegyük rá a meggybefőttet, és a dió felét. Borítsuk rá a massza másik felét, hintsük meg a maradék dióval, terítsük be vékony almaszeletekkel, és meleg sütőben 1/2 órán keresztül süssük. Mikor érezzük az illatát, vegyük ki, öntsük rá a tojásfehérjékből vert habot, amibe belekevertük a baracklekvárt. Toljuk vissza a lezárt, de még meleg sütőbe addig, amíg meg nem pirul a teteje.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése