Ads 468x60px

Pages

Tejszínkocka

1051.
Péri Istvánné receptje
HOZZÁVALÓK:
a csokoládés piskótához:
6 tojás,
12 dkg cukor,
14 dkg liszt,
1 dkg kakaó,
a csokoládékrémhez:
3 dl tej,
2 tojás,
10 dkg cukor,
3 dkg liszt,
1 dkg kakaó,
a tejszínhabhoz:
3 dl tejszín,
3 dkg porcukor.

ELKÉSZÍTÉS:
A tésztához a tojásfehérjéket 8 dkg cukorral, a sárgákat 4 dkg cukorral verjük habbá, keverjük össze lazán, adjuk hozzá a liszttel elkevert kakaót. Simítsuk a masszát papírral fedett sütőlemezre, és süssük meg.
A krémhez forraljuk fel a tejet a cukorral. Keverjük simára a tojást a liszttel, és kevés hideg tejjel. A felforrt cukros tejet állandó kevergetés mellett öntsük hozzá. Tovább keverve sűrítsük be, végül az átszitált kakaóport is beletéve, keverjük simára.
A megsült tésztát borítsuk egy deszkára, húzzuk le róla a papírt, és vágjuk két egyforma lappá. Az egyik felére kenjük a krémet, és miután kihűlt, vonjuk be a tejszínből a porcukorral vert habbal. A másik tésztalapot vágjuk négyzetekre, és rakjuk a tejszínhab tetejére, majd ennek az alakját követve, a krémet és az alsó lapot is vizes késsel vágjuk át. A tetejét hintsük meg porcukorral, és így tálaljuk.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése