Ads 468x60px

Pages

Kecskeméti barackpuding

1057.
Gouth János receptje
HOZZÁVALÓK:
4 tojássárgája,
10 dkg cukor,
1 dl barackpálinka,
1 dkg zselatin,
5 dkg tejszínhab,
az öntethez:
15 dkg baracklekvár,
1 kupica barackpálinka.

ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük ki a tojássárgákat a cukorral, és ízesítsük a barackpálinkával. Olvasszuk fel a zselatint 1 dl vízben, állandó kevergetés mellett melegítsük fel, majd hűtsük vissza testmelegre. Keverjük a felvert tejszínhabot a cukros, pálinkás tojássárgákhoz, és végül csurgassuk bele a zselatint. Ezt a krémet töltsük formákba, és hűtsük le. Tálalás előtt a formákat mártsuk egy pillanatra meleg vízbe, és borítsuk egy tálra a pudingot. Az öntethez ízesítsük a pálinkával a baracklekvárt, majd öntsük a puding köré.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése