Ads 468x60px

Pages

Hollandi torta

1047.
Haraszti Béla receptje
HOZZÁVALÓK:
a tésztához:
6 tojás,
15 dkg cukor,
12 dkg liszt,
3 dkg darált dió,
citromhéj,
fahéj,
a krémhez:
25 dkg vaj,
15 dkg porcukor,
3 tojássárgája,
5 dkg vaníliáscukor,
az öntethez:
20 dkg cukor,
2 dl kakaó,
8 cl rum.

ELKÉSZÍTÉS:
Verjük fel a tojásokat – külön a sárgáját, külön a fehérjét – a cukorral. Keverjük el a két részt a liszttel, a dióval, az ízlés szerinti mennyiségű fahéjjal, és a citromhéjjal. Öntsük a masszát kizsírozott, kilisztezett tortaformába. Mérsékelten meleg sütőben süssük ki, majd miután kihűlt, vágjuk 3 lapba, és a krémmel töltsük meg, és vonjuk be. A krémhez a tojássárgákat a porcukorral, és a vaníliáscukorral gőz fölött állandóan keverve, melegítsük testmelegre. Keverjük habosra a vajat, majd a két anyagot habverő segítségével vegyítsük össze. A tortát fagyasszuk ki, vágjuk fel, és tálaláskor öntsük le csokoládéöntettel. Az öntethez a tejet forraljuk fel a cukorral, és keverjük simára a kakaóval. Kihűlés után öntsük hozzá a rumot.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése