Ads 468x60px

Pages

Metélt fánk

1034.
HOZZÁVALÓK:
50 dkg liszt,
1 tojás,
2 tojássárgája,
1 l tej,
10 dkg hámozott, őrölt mandula,
10 dkg cukor,
1 csomag vaníliáscukor,
vaj.

ELKÉSZÍTÉS:
Gyúrjunk a lisztből, a tojásból, és a tojások sárgájából metéltnek való tésztát. Vágjuk fel széles metéltre, és a forró tejben addig főzzük, amíg a tej egészen elfő. Közben adjuk hozzá a hámozott, őrölt mandulát, a cukrot, és a vaníliáscukrot. Ha készen van, keverjük össze vajjal, és borítsuk lisztezett deszkára. Szaggassunk belőle pogácsaszúróval kis fánkokat, bundázzuk tojásban, és morzsában, és forró zsírban süssük ki. Vaníliáscukorral meghintve tálaljuk.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése