1193.
HOZZÁVALÓK:
50 dkg vaj, vagy margarin,
50 dkg liszt,
20 dkg porcukor,
25 dkg darált dió,
1 tojás,
1 csomag vaníliáscukor,
1 citrom,
a diókrémh ez:
20 dkg vaj, vagy margarin,
20 dkg porcukor,
15 dkg darált dió,
1 dl rum.
ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük össze a vajat a liszttel,
a porcukorral, a darált dióval, az egész tojással, a vaníliáscukorral, és a
citrom lereszelt h éjával. Gyúrjunk belőle lágy
tésztát. Ezt a felh asználás előtti napon h ajtsuk
végre, és egy éjszakán keresztül tartsuk h űtőben.
Másnap a h űtőből kivéve nyújtsuk ki a tésztát
úgy, h ogy egyenletesen 1/2 cm vékony legyen.
Szúrjunk ki a tésztából egy pogácsaszaggatóval tetszés szerinti méretű
korongokat. A maradék tésztát gyúrjuk ismét össze, és ebből is szaggassunk
korongokat. Süssük aranysárgára a kör alakú lapocskákat. A diókrém elkészítéséh ez
keverjük össze a h ozzávalókat, majd minden
második lapra tegyünk a krémből egy kis h almot.
Fedjük le őket az üres tésztalapokkal, és kissé nyomjuk össze.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése