1193.

HOZZÁVALÓK:
50 dkg vaj, vagy margarin,
50 dkg liszt,
20 dkg porcukor,
25 dkg darált dió,
1 tojás,
1 csomag vaníliáscukor,
1 citrom,
a diókrémhez:
20 dkg vaj, vagy margarin,
20 dkg porcukor,
15 dkg darált dió,
1 dl rum.

ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük össze a vajat a liszttel, a porcukorral, a darált dióval, az egész tojással, a vaníliáscukorral, és a citrom lereszelt héjával. Gyúrjunk belőle lágy tésztát. Ezt a felhasználás előtti napon hajtsuk végre, és egy éjszakán keresztül tartsuk hűtőben. Másnap a hűtőből kivéve nyújtsuk ki a tésztát úgy, hogy egyenletesen 1/2 cm vékony legyen. Szúrjunk ki a tésztából egy pogácsaszaggatóval tetszés szerinti méretű korongokat. A maradék tésztát gyúrjuk ismét össze, és ebből is szaggassunk korongokat. Süssük aranysárgára a kör alakú lapocskákat. A diókrém elkészítéséhez keverjük össze a hozzávalókat, majd minden második lapra tegyünk a krémből egy kis halmot. Fedjük le őket az üres tésztalapokkal, és kissé nyomjuk össze.
Add a Startlaphoz
Címkék: , | edit post
0 Responses

Megjegyzés küldése