1197.
Sztakó János receptje
HOZZÁVALÓK:
50 dkg vaj, vagy margarin,
50 dkg porcukor,
1/2 csomag vaníliáscukor,
50 dkg liszt,
8 tojás,
70-80 dkg gyümölcs,
kevés durvára vágott dió,
1/2 citrom lereszelt héja.

ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük ki habosra a vajat a porcukorral, majd lassan, egyenként adjuk hozzá az egész tojásokat. Ízesítsük a vaníliáscukorral, és a citromhéjjal, majd lazán keverjük hozzá a lisztet, és a diót. Öntsük kis alufóliaformákba, a tetejére terítsünk kimagozott, feldarabolt, lisztben megforgatott gyümölcsöt. A gyümölcs tetejét megkenhetjük egy vékony réteg baracklekvárral. Süthetjük nagyobb formában is, akkor szeletelhető. A sütés ideje a sütőedény méretétől függ: kisebb, kb. 1 decis alufóliaformákban 20-25 perc, nagyobb edényben ennél valamivel tovább tart.
Add a Startlaphoz
0 Responses

Megjegyzés küldése