1197.
Sztakó János receptje
HOZZÁVALÓK:
50 dkg vaj, vagy margarin,
50 dkg porcukor,
1/2 csomag vaníliáscukor,
50 dkg liszt,
8 tojás,
70-80 dkg gyümölcs,
kevés durvára vágott dió,
1/2 citrom lereszelt h éja.
ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük ki h abosra
a vajat a porcukorral, majd lassan, egyenként adjuk h ozzá
az egész tojásokat. Ízesítsük a vaníliáscukorral, és a citromh éjjal,
majd lazán keverjük h ozzá a lisztet, és a
diót. Öntsük kis alufóliaformákba, a tetejére terítsünk kimagozott,
feldarabolt, lisztben megforgatott gyümölcsöt. A gyümölcs tetejét megkenh etjük
egy vékony réteg baracklekvárral. Süth etjük
nagyobb formában is, akkor szeletelh ető. A
sütés ideje a sütőedény méretétől függ: kisebb, kb. 1 decis alufóliaformákban
20-25 perc, nagyobb edényben ennél valamivel tovább tart.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése