1202.

HOZZÁVALÓK:
6 tojás,
6 kanál vaníliáscukor,
3 kanál liszt,
a krémhez:
6 tojássárgája,
6 kanál cukor,
1/2 l tej,
1-2 kanál rum,
8 levél zselatin,
citronád,
mazsola.

ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük ki a tojássárgákat a vaníliáscukorral, majd adjuk hozzá a tojások keményre vert habját, és a lisztet. Süssünk belőle 6 tortalapot. A krémhez főzzük a sűrűre a forralt tejben a tojássárgákat, a cukrot, és a rumot úgy, hogy közben folyamatosan verjük egy habverővel. Végezetül adjuk hozzá a zselatint is. Kenjünk ki egy tortaformát olajjal, hintsük meg apróra vágott citronáddal és mazsolával, tegyünk rá vékonyan krémet, majd egy tortalapot, ismét krémet addig amíg teljesen el nem fogy. Tegyük jégre, és csak tálaláskor borítsuk ki hirtelen, a formát forró vízbe mártva.
Add a Startlaphoz
Címkék: , | edit post
0 Responses

Megjegyzés küldése