1202.
HOZZÁVALÓK:
6 tojás,
6 kanál vaníliáscukor,
3 kanál liszt,
a krémh ez:
6 tojássárgája,
6 kanál cukor,
1/2 l tej,
1-2 kanál rum,
8 levél zselatin,
citronád,
mazsola.
ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük ki a tojássárgákat a
vaníliáscukorral, majd adjuk h ozzá a tojások
keményre vert h abját, és a lisztet. Süssünk
belőle 6 tortalapot. A krémh ez főzzük a sűrűre
a forralt tejben a tojássárgákat, a cukrot, és a rumot úgy, h ogy
közben folyamatosan verjük egy h abverővel.
Végezetül adjuk h ozzá a zselatint is. Kenjünk
ki egy tortaformát olajjal, h intsük meg apróra
vágott citronáddal és mazsolával, tegyünk rá vékonyan krémet, majd egy
tortalapot, ismét krémet addig amíg teljesen el nem fogy. Tegyük jégre, és csak
tálaláskor borítsuk ki h irtelen, a formát
forró vízbe mártva.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése