1196.
Gyurasza Miklósné receptje

HOZZÁVALÓK:
1 üveg vegyes befőtt (körte, alma, őszibarack, meggy, ízlés szerint),
2 tojás,
1-2 evőkanál cukor,
1 dl rum,
5 dkg mazsola,
1 evőkanál zselatin,
tejszínhab.

ELKÉSZÍTÉS:
Daraboljuk fel az ízlés szerint választott gyümölcsöket. Áztassuk be a mazsolát a rumba. A gyümölcs levét szűrjük le, és forraljuk fel. Keverjük simára a tojásokat a cukorral, és egy kevés hideg befőttlével, és keverjük lassan a forrásban lévő gyümölcsléhez. Együtt csak egyet forrjon, és a tűzről levéve, keverjük bele a rumos mazsolát, meg a zselatint. Öntsük rá a feldarabolt gyümölcsre, és legalább fél napra tegyük hűtőbe. Tejszínhabbal tálaljuk.
Add a Startlaphoz
Címkék: , | edit post
0 Responses

Megjegyzés küldése