Ads 468x60px

Pages

Suhajda-torta

1200.

HOZZÁVALÓK:
6 tojás,
6 evőkanál cukor,
6 evőkanál liszt,
a töltelékhez:
5 tojás,
15 dkg cukor,
2 evőkanál rum,
5 szelet csokoládé,
3 lap zselatin,
15 dkg vaj,
vaníliáscukor,
tejszínhab.

ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük ki a tojássárgákat a cukorral, a liszttel, és a tojások keményre vert habjával. Terítsük a masszát ujjnyi vastagon sütőlemezre, és süssük meg. Miután kihűlt, vágjunk ki belőle egy kerek lapot, a többit pedig vágjuk hosszúkás darabokra, melyekkel majd a tortaforma oldalát kibélelhetjük. A töltelékhez keverjük ki a tojássárgákat a cukorral, majd adjuk hozzá a rumot, a megpuhított csokoládékat, az olvasztott zselatint, a tojásfehérjék keményre vert habját, és a habosra kevert vajat. Öntsük a krémet a tortaforma közepébe, ha a krém kifagyott, vegyük ki a formából egy tálra. Tálaláskor töltsük tele vaníliás tejszínhabbal.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése