1198.

HOZZÁVALÓK:
8 tojás,
25 dkg cukor,
14 dkg liszt,
reszelt citromhéj,
a krémhez:
3 tojássárgája,
4 dl tej,
4 evőkanál cukor,
4 levél piros zselatin,
4 evőkanál rum,
2,5 dl tejszínhab,
cukrozott gyümölcs.

ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük habosra a tojássárgákat a cukorral, majd adjuk hozzá a lisztet, ízlés szerinti mennyiségű reszelt citromhéjat, és a tojások felvert habját. Süssük meg a tésztát, majd miután kihűlt, vágjuk 4 részre. A krémhez forraljuk fel a tejet a tojássárgákkal, és a cukorral folyamatos kevergetés közben, és adjuk hozzá a zselatint, addig verve, amíg teljesen el nem olvad. A tűzről levéve, kevergessük addig, amíg ki nem hűl. A rummal együtt keverjük a tejszínhab közé. Válasszunk a tortánál valamivel nagyobb gyümölcsformát, amit kenjünk ki olajjal, és rakjuk ki apróra vágott cukros gyümölccsel. Öntsünk rá vékonyan a krémből, tegyünk rá egy tortalapot, majd ismét krémet, és tortalapot. A lényeg, hogy legfelül tészta legyen. Öntsünk a krémből a torta szélére is, hogy az oldala is be legyen vonva. Tegyük jégre, és ha megaludt, borítsuk tálra.
Add a Startlaphoz
Címkék: , | edit post
0 Responses

Megjegyzés küldése