1195.
HOZZÁVALÓK:
10 dkg cukor,
2 csomag vaníliáscukor,
1 kiskanál liszt,
8 dl tej,
3 tojás,
4 dl tejszín,
1 dkg zselatin,
5 dkg mazsola.
ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük h abosra
a tojásokat 8 dkg cukorral, a vaníliáscukorral, és a púpozott kiskanálnyi
liszttel. Engedjük fel a tejjel, és gőz fölött állandó kevergetés közben főzzük
sűrű krémmé. Dolgozzuk simára a zselatint 1 dl vízzel, és kevergetve főzzük 5
percig, majd langyosra h űtve adjuk a krémh ez.
Keverjünk h ozzá 2 dl h abbá
vert tejszínt. Osszuk szét a krémet poh arakba,
és legalább fél napra tegyük h űtőszekrénybe.
Verjük kemény h abbá a másik 2 dl tejszínt is,
ízesítsük a maradék cukorral, és tálalás előtt tegyük a krémre. Díszítsük a
mazsolával.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése