1195.

HOZZÁVALÓK:
10 dkg cukor,
2 csomag vaníliáscukor,
1 kiskanál liszt,
8 dl tej,
3 tojás,
4 dl tejszín,
1 dkg zselatin,
5 dkg mazsola.

ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük habosra a tojásokat 8 dkg cukorral, a vaníliáscukorral, és a púpozott kiskanálnyi liszttel. Engedjük fel a tejjel, és gőz fölött állandó kevergetés közben főzzük sűrű krémmé. Dolgozzuk simára a zselatint 1 dl vízzel, és kevergetve főzzük 5 percig, majd langyosra hűtve adjuk a krémhez. Keverjünk hozzá 2 dl habbá vert tejszínt. Osszuk szét a krémet poharakba, és legalább fél napra tegyük hűtőszekrénybe. Verjük kemény habbá a másik 2 dl tejszínt is, ízesítsük a maradék cukorral, és tálalás előtt tegyük a krémre. Díszítsük a mazsolával.
Add a Startlaphoz
0 Responses

Megjegyzés küldése