1192.
HOZZÁVALÓK:
50 dkg köles,
1-2 marék mazsola, vagy aszalt gyümölcs,
7-10 dkg cukor,
1 csomag vaníliáscukor,
5 dkg vaj,
5 dl tej,
barackdzsem.

ELKÉSZÍTÉS:
50 dkg kölest megmosni, lecsöpögtetni, összekeverni egy-két marék mazsolával, vagy bármely aszalt gyümölccsel, a cukorral (a mennyiséget ízlés szerint választva, a kevésbé édesszájúak inkább a kevesebbet válasszák), a vaníliás cukorral, 5 dkg apró darabokra tördelt vajjal - ezt a keveréket kivajazott tepsibe tenni, 5 dl tejjel leönteni. Így be a sütőbe, közepes hőmérsékleten, kb. fél óra melegen, hidegen jó, mi barackdzsemmel szoktuk enni.
Add a Startlaphoz
Címkék: , | edit post
0 Responses

Megjegyzés küldése