1691.
HOZZÁVALÓK:
2 szép birsalma,
2 tojás,
2 dl kefir (vagy házi aludttej),
15-20 dkg liszt,
10-15 dkg porcukor,
1 csapott teáskanál sütőpor,
késhegynyi őrölt szegfűszeg,
csipetnyi só,
a tálaláshoz birsalmabefőtt.
ELKÉSZÍTÉS:
Verjük fel a tojásokat habosra, szórjuk
bele a cukrot, a sót, a szegfűszeget és a sütőport, majd a kefirt és a lisztet
is hozzáadva, keverjük ki alaposan. Egészen sűrű galuskatésztának kell lennie.
Ezután a megmosott birsalmákat hámozzuk meg, majd ismét mossuk meg, és
kicsumázva reszeljük bele a tésztába. Dolgozzuk össze alaposan, végül szaggassuk
a 180 fokos forró olajba egy kis, kerek merőkanál segítségével oly módon, hogy
a merőkanalat minden egyes fánk adagolása előtt üresen belemártjuk a forró
olajba. 4-5 perc alatt megsült fánkok jócskán megdagadva kerülnek ki az olajból,
ezért egyszerre csak néhány darabot tegyünk a készülékbe. A megsült fánkokat tegyük
papírtörülközőre, hogy felitassuk a lecsurgó olajat, és jéghideg
birsalmabefőttet kínáljunk hozzá. A tésztában lévő cukor miatt nagyon gyorsan
sül!
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése