Ads 468x60px

Pages

Karibi csigafánk

1696.
HOZZÁVALÓK:
a tésztához:
60 dkg liszt,
10 dkg cukor,
1 dl olaj,
5 csomag vaníliáscukor,
1/2 teáskanál só,
a koktélhoz:
5 dl kókuszlikőr,
2,5 dl lehetőleg fehér rum,
20 dkg kókuszreszelék,
1 l Exotic mix, rostos gyümölcslé (vagy ananászlé),
1 mangó.

ELKÉSZÍTÉS:
A lisztet tálba szitáljuk. Fazékban felforralunk 7 dl vizet az olajjal és a sóval, majd a lisztre öntjük. Kézi mixerrel sima tésztává dolgozzuk. A tésztát nagy átmérőjű, csillagcsöves nyomózsákba töltjük. Magas falú serpenyőben az olajat felforrósítjuk, és a tésztából egyszerre 2-3 csigát nyomunk bele. A csigákat aranysárgára sütjük, majd fehér konyhai papírtörlőre szedjük, és leitatjuk a felesleges olajat. Még forrón beleforgatjuk a cukorral elkevert vaníliás cukorba, és azonnal kínáljuk. (Kb. 20 csigát kapunk.)
A koktélhoz a kókuszreszeléket leforrázzuk 1/4 l vízzel. Kb. 10 percig áztatjuk, majd gézen átszűrjük, és a kókuszlevet felfogjuk. A gyümölcslevet, a likőrt, a kókusztejet és a rumot nagy tálba öntjük, majd 10 jégkockát adunk hozzá. Jól összekeverjük, és 2 dl-es koktélos poharakba szűrjük. A mangót meghámozzuk, magját eltávolítjuk. Húsát kis darabokra vágjuk, feldíszített pálcikára szúrjuk, és a poharakba helyezzük.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése