1698.
HOZZÁVALÓK:
20 dkg vaj,
15 dkg cukor,
só,
3 tojás,
25 dkg liszt,
meggy,
3 tojásból piskótatészta.
ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük habosra a vajat a
cukorral, és egy csipetnyi sóval. Keverjük hozzá egyenként a tojássárgákat,
végül verjük kemény habbá a tojások fehérjét, és a liszttel együtt óvatosan keverjük
a masszába. Tegyük kizsírozott, lisztezett tepsibe, simítsuk el, és rakjuk ki a
kimagozott meggyel soronként egyenletesen. készítsünk 3 tojásból piskótatésztát,
és azzal vonjuk be a meggyel kirakott tésztát. Lassú tűznél süssük. Lehet a
piskótatésztával rácsozni is, tetszés szerint, de rácsozhatjuk a tetejét piskóta
helyett tojásfehérjéből készült habbal is. Tojásfehérjénként 4 dkg cukrot tegyünk
a habba.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése