Ads 468x60px

Pages

Salzburgi lepény

1698.
HOZZÁVALÓK:
20 dkg vaj,
15 dkg cukor,
só,
3 tojás,
25 dkg liszt,
meggy,
3 tojásból piskótatészta.

ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük habosra a vajat a cukorral, és egy csipetnyi sóval. Keverjük hozzá egyenként a tojássárgákat, végül verjük kemény habbá a tojások fehérjét, és a liszttel együtt óvatosan keverjük a masszába. Tegyük kizsírozott, lisztezett tepsibe, simítsuk el, és rakjuk ki a kimagozott meggyel soronként egyenletesen. készítsünk 3 tojásból piskótatésztát, és azzal vonjuk be a meggyel kirakott tésztát. Lassú tűznél süssük. Lehet a piskótatésztával rácsozni is, tetszés szerint, de rácsozhatjuk a tetejét piskóta helyett tojásfehérjéből készült habbal is. Tojásfehérjénként 4 dkg cukrot tegyünk a habba.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése