Ads 468x60px

Pages

Francia szőlőslepény

1700.
HOZZÁVALÓK:
25 dkg liszt,
1,5 dkg puha vaj,
3 tojás,
csipetnyi só,
20 cl tejszín,
10 cl tej,
1/2 kg saszla szőlő,
2 evőkanál narancshéj,
12,5 dkg porcukor,
kristálycukor.

ELKÉSZÍTÉS:
Dolgozzuk össze a lisztet, a vajat, 1 tojássárgáját, a sót, 7,5 dkg porcukrot és egy kis meleg vizet. Pihentessük negyedórát. Mossuk és hámozzuk meg a szőlőszemeket. Adjuk hozzá a tejszínt, a megmaradt tojást, tejet, narancshéjat, maradék porcukrot. Keverjük alaposan össze. Béleljünk ki egy lepényformát a tésztával. Öntsük rá a szőlős tölteléket, és süssük 35 percig. Miután kihűlt, hintsük meg kristálycukorral és díszítsük a maradék szőlőszemekkel.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése